Hovězí svíčková s pepřovou omáčkou

Hovězí svíčková s pepřovou omáčkou

Ingredience:

  • 750g hovězí svíčkové
  • mletý černý pepř
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička oleje
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 lžičky zeleného pepře z konzervy, scezený
  • 1 polévková lžíce francouzské hořčice
  • 2 lžíce brandy
  • ¼ šálku vody
  • ½ šálku EasiYo jogurtu

Postup:

Maso důkladně očistíme, zbavíme veškerého tuku a chrupavek. Nakrájíme na  steaky a opepříme.
Na větší pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a steaky zprudka opečeme po obou stranách. Šťávu ponecháme na pánvi. Opečené maso dáme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C po dobu 15-20 minut (nebo dokud není maso hotovo). Po upečení vyjmeme z pekáče a necháme 5 minut odstát.
Mezitím smícháme šťávu z pekáče se šťávou na pánvi. Přidáme cibuli a smažíme cibuli doměkka. Dále přidáme zelený pepř, hořčici, brandy, trochu vody a dusíme do zhoustnutí. Odstraníme z tepla a pomalu vmícháváme jogurt. Pokud je to nutné, před podáváním můžeme omáčku lehce ohřát, ale nesmí přijít k varu.
Položíme maso na servírovací talíř a přeléváme omáčkou.
 
Přepočet: 1 metrický šálek = 250 ml

Proč nakupovat produkty EasiYo?

Naše jogurtové výrobky obsahují 100% živou jogurtovou kulturu bez přidaných chemických látek, konzervantů, barviv a škrobu.

Další důvody