Hovězí svíčková s pepřovou omáčkou
čec 26, 2015 Hlavní jídla Ingredience:
- 750g hovězí svíčkové
- mletý černý pepř
- 1 lžička másla
- 1 lžička oleje
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 lžičky zeleného pepře z konzervy, scezený
- 1 polévková lžíce francouzské hořčice
- 2 lžíce brandy
- ¼ šálku vody
- ½ šálku EasiYo jogurtu
Postup:
Maso důkladně očistíme, zbavíme veškerého tuku a chrupavek. Nakrájíme na steaky a opepříme.Na větší pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a steaky zprudka opečeme po obou stranách. Šťávu ponecháme na pánvi. Opečené maso dáme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C po dobu 15-20 minut (nebo dokud není maso hotovo). Po upečení vyjmeme z pekáče a necháme 5 minut odstát.Mezitím smícháme šťávu z pekáče se šťávou na pánvi. Přidáme cibuli a smažíme cibuli doměkka. Dále přidáme zelený pepř, hořčici, brandy, trochu vody a dusíme do zhoustnutí. Odstraníme z tepla a pomalu vmícháváme jogurt. Pokud je to nutné, před podáváním můžeme omáčku lehce ohřát, ale nesmí přijít k varu.Položíme maso na servírovací talíř a přeléváme omáčkou. Přepočet: 1 metrický šálek = 250 ml