Jehněčí s jogurtovým rizotem
čec 26, 2015 Hlavní jídla Ingredience:
Rizoto:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 25 g másla
- 1 hrnek rýže Arborio (kulatozrnná)
- 4 šálky kuřecího vývaru
- sůl
- ½ šálku EasiYo přírodního jogurtu
- 1 pečená červená paprika
- čerstvé bylinky
Maso:
- 6 plátků z jehněčí svíčkové
- olej
Jogurtová omáčka:
- 1 lžíce červeného vína nebo ocet balsamico
- 1/2 šálku EasiYo přírodního jogurtu
- 1 lžíce nasekané petrželky
Postup:
Rizoto:
Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Rozpustíme máslo na velké pánvi a smažíme cibuli a česnek po dobu 5 minut. Přisypeme rýži a lehce osmažíme. Přidáme jeden šálek vývaru a mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání vaříme rýži doměkka tak, aby se veškerá tekutina odpařila.Dochutíme solí a smícháme s jogurtem. Přidáme papriku nakrájenou na tenké nudličky.Jehněčí plátky:
Potřeme jehněčí olejem po obou stranách. Opečeme na pánvi nebo na grilu 2 až 3 minuty, nebo dokud není pěkně propečené.Jogurt omáčka:
Smícháme jogurt, víno(ocet) a petrželku dohromady.Maso klademe na rizoto a přeléváme jogurtovou omáčkou, zdobíme čerstvými bylinkami. Přepočet: 1 metrický šálek = 250 ml