Jehněčí s jogurtovým rizotem

Jehněčí s jogurtovým rizotem

Ingredience:

Rizoto:

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 25 g másla
  • 1 hrnek rýže Arborio (kulatozrnná)
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • sůl
  • ½ šálku EasiYo přírodního jogurtu
  • 1 pečená červená paprika
  • čerstvé bylinky

Maso:

  • 6 plátků z jehněčí svíčkové
  • olej

Jogurtová omáčka:

  • 1 lžíce červeného vína nebo ocet balsamico
  • 1/2 šálku EasiYo přírodního jogurtu
  • 1 lžíce nasekané petrželky

Postup:

Rizoto:

Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Rozpustíme máslo na velké pánvi a smažíme cibuli a česnek po dobu 5 minut. Přisypeme rýži a lehce osmažíme. Přidáme jeden šálek vývaru a mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání vaříme rýži doměkka tak, aby se veškerá tekutina odpařila.
Dochutíme solí a smícháme s jogurtem. Přidáme papriku nakrájenou na tenké nudličky.

Jehněčí plátky:

Potřeme jehněčí olejem po obou stranách. Opečeme na pánvi nebo na grilu 2 až 3 minuty, nebo dokud není pěkně propečené.

Jogurt omáčka:

Smícháme jogurt, víno(ocet) a petrželku dohromady.
Maso klademe na rizoto a přeléváme jogurtovou omáčkou, zdobíme čerstvými bylinkami.
Přepočet: 1 metrický šálek = 250 ml

Proč nakupovat produkty EasiYo?

Naše jogurtové výrobky obsahují 100% živou jogurtovou kulturu bez přidaných chemických látek, konzervantů, barviv a škrobu.

Další důvody