100% živé
jogurtové kultury
Pro ideální růst mléčný kultur je třeba teplo a zdroj mléčného cukru (laktózy).Optimální teplota pro jejich růst je něco mezi 40 až 50°C.
Víko jogurtovače nemusí být moc silně dotaženo, slouží pouze k lepší manipulaci s jogurtovačem.
Záruční doba jogurtovače je 24 měsíců.
Vždy jsme si byli dobře vědomi problémů s plasty. Protože jsou naše jogurtové směsi přírodní produkty, je důležité, aby byl kompletní systém zcela bezpečný. Použité plasty mají velmi vysokou teplotu měknutí (vysoko nad bodem varu) a byly schváleny v každé zemi s nejnáročnějšími požadavky pro potravinářský průmysl. To zahrnuje všechny komponenty, a to i všechny barvené části, které tvoří jogurtovače EasiYo nebo EasiYo nádoby. Také všechny EasiYo komponenty jogurtovače jsou bez polykarbonátů a neobsahují žádné neekologické hormony.
Všechny EasiYo výrobky z plastu jsou vyrobeny v USA a Velké Británii a mají od Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) schválený stupneň polypropylenu PP130RE1. Všechny díly jsou zcela bez polykarbonátu, BPA a jakékoliv jiné formy neekologických hormonů.
Jogurtovače EasiYo jsou vyrobeny tak, aby vydržely neustálé a tvrdé zacházení. Někdy však mohou být některé části (např. víko jogurtovače), poškozeny nebo se ztratí, v tom případě nás neváhejte kontaktovat.
Čistěte pouze vlhčeným hadříkem, jogurtovač EasiYo nikdy neponořujte do vody!
Naplňte nádobu na jogurt do poloviny pitnou vodou, přidejte a následně ropusťte 2-4 polévkové lžičky cukru, pak přidejte obsah sáčku, doplňte dle potřeby vodou a postupujte ve výrobní procesu jako obvykle.
Případně se dá jogurt dosladit až je hotový a to např. přidáním medu dle vlastní chuti.
Nejen příchutě EasiYo, ale i vlastní přísady (např. různé druhy kompotů, cereálie, oříšky) je nejlepší přidávat do jogurtu po jeho výrobě a schlazení.
V jogurtu se změní pH rovnováha, která může narušit výrobní proces kvalitního čerstvého jogurtu.
Obsahem sáčku je nejkvalitnější sušené mléko z Nového Zélandu, cukr, přírodní barvivo, přírodní aromatické látky a mléčné kultury. Neobsahují stabilizátory, emulgátory, umělá barviva ani konzervační látky.
Stačí přidat pouze pitnou vodu.
Všechny EasiYo jogurty obsahují Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus a Lactobacillus acidophilus. Některé výrobky také obsahují bifidobakterie. Kombinace dává jogurtům EasiYo svou báječnou chuť a texturu.
Ne, pro společnost EasiYo je základním pravidlem NEPOUŽÍVAT geneticky modifikované přísady v jakýchkoli produktech.
Ne, jogurty EasiYo neobsahují lepek ani pšenici.
Ano, sojový lecitin je přítomen v malém množství v sušeném plnotučném mléce, pro lepší rozpouštění tuku ve vodě.
Ano. Nicméně pro obsah mléčných výrobků nejsou vhodné pro vegany.
Sladidlo je extrakt z rostliny zvané stévie sladká, která je známá jako sladidlo přírodního původu. Je extraktováno z přírodních rostlin. Glykosidy stévie jsou látky, odpovědné za sladkou chuť listů stévie. Může být použit jako náhrada cukru pro snížení kalorií. Toto přírodní sladidlo bylo schváleno Evropskou komisí, FDA a ANZFS jako bezpečná potravinářská přídatná látka.
Jogurt může v jogurtovači zůstat bez úbytku na kvalitě až 24 hodin.
Hotový jogurt EasiYo můžete skladovat v lednici až dva týdny s ohledem na to, že každým dnem klesá jeho kvalita.
Od doby, kdy vaše dítě může jíst tuhou stravu pak může jíst některé z jogurtů EasiYo. Kultury v EasiYo jogurtech rozkládají živiny do více vstřebatelné formy, takže jogurt je vhodné jídlo i pro děti.
Ano, samozřejmě EasiYo jogurt je vhodný pro těhotné ženy, a to především pro bohatý zdroj bílkovin a vápníku. Ostatní živiny, jako vitamíny a minerály obsažené v jogurtu jsou také prospěšné.
Jako mléčný výrobek EasiYo jogurt obsahuje malé množství cholesterolu: 109 mg na 140 g prášku nebo10,9 mg na 100 g zhotoveného jogurtu EasiYo.
Kultury jsou lyofilizované což znamená, že veškerá vlhkost se extrahuje a kultury mohou "přezimovat", aniž by ztratily mnoho ze své životaschopnosti. V současné době se provádí testování, aby se prokázalo, že kultury kyseliny mléčné jsou mnohem stabilnější pokud jsou uloženy v dehydrovaném systému (tj. EasiYo jogurt báze) než v konfekční formě, jako je běžný jogurt z obchodu.
Kultury, které používáme, jsou lyofilizované, což znamená, že po určitou dobu mohou zůstat ve stabilní formě, než se opět aktivují. V tomto stavu nečinnosti, tj. bez vlhkosti a tepla, zůstávají naše kultury dobré pro více než 18 měsíců trvanlivosti výrobku. Proces, který používáme je navržen tak, aby největší počet životaschopných bakteriálních kultur přežil takto dlouho.
Samotný fakt, že si vyrobíte svůj čerstvý EasiYo jogurt, vám zaručí získání nejvíce živých kultur - jsou jich miliardy.
Naše jogurtové výrobky obsahují 100% živou jogurtovou kulturu bez přidaných chemických látek, konzervantů, barviv a škrobu.