Nutriční složení jogurtů EasiYo

  1. Energie

    Energie je důležitá pro tělo k mnoha účelům, včetně mozkových funkcí, metabolismu orgánů a svalové aktivity. Hlavním zdrojem energie jsou sacharidy, bílkoviny, tuky a alkohol.

  2. Bílkoviny

    Bílkoviny jsou nejuniverzálnějšími makronutrienty, které udržují zásadní funkční a strukturální vlastnosti lidského těla . Jsou členěny na aminokyseliny, které imunitní systém používá jako stavební kameny pro svaly, orgány a některé důležité hormony. Přestože lidské tělo si některé aminokyseliny umí vyrobit, existuje devět esenciálních aminokyselin, které lze získat pouze z potravy.

  3. Sacharidy

    Sacharidy jsou nejčastějším zdrojem energie, zejména pro mozek, který vyžaduje pro svůj metabolismus glukózu. Ta se běžně vyskytuje v rostlinách jako jsou obiloviny, luštěniny, ovoce a zelenina. Mléčné výrobky jsou jediné živočišné potraviny obsahující velké množství sacharidů, a to v podobě laktózy.

  4. Tuk

    Tuky jsou nejkoncentrovanější zdroj energie, a také mohou fungovat jako zásobníky energie, když jsou uloženy v těle v podobě tukové tkáně. Jsou zapojeny do mnoha strukturálních a metabolických funkcí organismu. Tuky jsou navíc potřebné pro absorpci v tuku rozpustných vitamínů, tedy vitaminy A, D, E a K.

  5. Vláknina

    Vláknina je nestravitelná část rostlin. Přestože není stravitelná v žaludku a střevech, změkčuje stolici a zkracuje čas zažívání v trávicím traktu. Proto je velmi důležitá pro trávicí systém.

  6. Sodík

    Sodík se vyskytuje ve většině potravin jako chlorid sodný, který známe jako "sůl". To je důležité pro udržení objemu tělesných tekutin a elektrický potenciál v tkáních. Velká část příjmu sodíku pro člověka je ze zpracovaných potravin. Vysoký příjem sodíku se vztahuje k hypertenzi, takže lidem se doporučuje kontrolovat jejich příjem sodíku/soli.

  7. Vápník

    Calcium je zásadní pro normální růst a vývoj kostí, jakož i řádné fungování neuromuskulární a srdeční funkce. Nízký příjem vápníku je obvykle spojen s řídnutím kostí, zejména osteoporózou. Adekvátní příjem vápníku z potravy je nesmírně důležitý v období rychlého růstu (malé děti) kostní hmoty. Mléčné výrobky, mléko, sýr a jogurt, jsou dobře známé zdroje vápníku. Adekvátní příjem vápníku navíc zaručuje příjem vitaminu D a cvičení vám pomůže k dosažení optimálního zdraví kostí.


Proč nakupovat produkty EasiYo?

Naše jogurtové výrobky obsahují 100% živou jogurtovou kulturu bez přidaných chemických látek, konzervantů, barviv a škrobu.

Další důvody